maandag 10 januari 2011

Leuke reisboeken voor kinderen

Als ik op reis ga, sta ik vaak te popelen om op zoek te gaan naar alle mogelijke informatie over mijn bestemming. Op zoek naar de leukste plaatsen, de mooiste natuurgebieden of de lekkerste restaurantjes. Hoe kom ik van A naar B? Waar kunnen we slapen? Ook voor kinderen is het leuk om van te voren al bezig te kunnen zijn met de reis. Een spannend boek om zelf te kunnen lezen. Een avontuurlijk voorleesboek met een thema dat aansluit bij jullie reis. Hieronder een overzicht van boeken die bij mij thuis favoriet zijn, of die mij zijn aangeraden door andere reislustige ouders. Antropologie voor kids.


Een wereld vol kinderen.  A. Ciboul, 2006. Prijs € 13,40  

Wat eten kinderen in Japan? Hoe zien de huizen eruit bij de Eskimo's? Waarvoor dient een Finse sauna? Waarom komt de dokter in Australië soms met het vliegtuig? Reis mee rond de wereld....en ontdek hoe kinderen leven in andere landen. Vanaf ca. 5 jaar. 

Welkom in mijn wereld!  Anne-Sophie Baumann, 2009. Prijs € 14,95

Reis de wereld rond met dit vrolijke, kleurrijke boek en ontmoet kinderen uit China, Australië en Rusland. Ontdek hoe leeftijdsgenootjes uit verre, vreemde landen eten, slapen en spelen. De tekenaar heeft zich uitgeleefd in felgekleurde details waardoor kinderen telkens iets nieuws kunnen ontdekken, ook als ze alle negentig (!) luikjes hebben geopend.  Vanaf ca. 5 jaar.

Mensen, mensen, wat een mensen! Peter Spier, 1994. € 13,95

Mensen, mensen wat een mensen is een prachtig prentenboek dat laat zien hoe mooi de wereld is. De wereld, die zo bijzonder is, staat met al zijn verschillende culturen, mensen en gewoontes centraal. Een boek voor jong en oud dat zich interesseerd voor andere culturen. Een absolute must voor de complete kinder-boeken kast. Vanaf ca. 6 jaar.


Reis om de wereld in een dag. Leonora Farkas, 2009. Prijs € 14,50

In een dag de wereld rond: zie hoe kinderen leven. Wil je ook graag weten hoe Lin Lin in China naar school gaat, wat Pedro uit Argentinië bij zijn ontbijt drinkt en waarvan het huis van Buli in Indonesië is gemaakt? In Reis om de wereld in een dag word je voorgesteld aan kinderen uit diverse landen en leer je hoe hun leven eruitziet. De opbrengsten van het boek naar stichting Save the Children voor een scholenproject in Oeganda. Vanaf ca. 5 jaar.


Mijn leuke reis rond de wereld. Richard Scarry, 2009. Prijs €21,50

Reis met de grappige personages van Richard Scarry de hele wereld rond! Pak je koffers en neem het vliegtuig naar Londen met Pip-Pip Kat of naar Algerije met Couscous, de beste detective in Algiers. Maak een tochtje met de gondel van Mario in Venetië, ga kijken hoeveel mensen er in de trein van Tokio passen, en breng een bezoekje aan Angus, de Schotse doedelzakspeler. Een reis rond de wereld was nog nooit zo leuk en grappig! Vanaf ca. 4 jaar.


Ikke gaat vliegen. Els den Butter, 2010. Prijs € 10,95

Ga je mee vliegen met het meisje Ikke? Samen met papa, mama en haar lievelingsknuffel stapt ze voor het eerste het vliegtuig in. Ze kijkt haar ogen uit. Ikke gaat vliegen is een lief boekje met kleurrijke, humorvolle illustraties waar peuters en kleuters van zullen genieten. Helemaal als ze zelf ook met het vliegtuig op vakantie gaan. Vanaf ca. 2 jaar.


Op reis met het vliegtuig. Pierre Winters, 2010. Prijs €14,95
Wil je alles weten over op reis gaan met het vliegtuig? In dit boek lees je meer over de soorten vliegtuigen die er bestaan, de veiligheidsmaatregelen die genomen worden en de mensen die op de luchthaven werken. Je komt ook te weten hoe een vliegtuig eruitziet, wat je allemaal moet doen voor je in een vliegtuig kunt stappen en wat je in het vliegtuig mag doen. Je vindt in dit boek ook een leuk versje en opdrachten, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.Vanaf ca. 4 jaar.

Pien en Patrick gaan vliegen. Liesbeth Rood en Henriette Albregts, 2009. Prijs €9,95

Voor jonge kinderen is de eerste keer vliegen een spannende ervaring. Dankzij dit vrolijk geïllustreerde verhaal over Pien en Patrick kunnen ouders hun kinderen voorbereiden op de reis. De gedetailleerde illustraties zijn zeer herkenbaar voor kinderen als ze op een vliegveld of in een vliegtuig zijn. Een boek voor urenlang plezier, zowel voor, tijdens als na de vakantie! Pien en Patrick vliegen naar Curacao. Vanaf ca. 4 jaar. 

Met de piloot mee. Christian Tieleman, 2009. Prijs €9,95

Emma krijgt voor haar verjaardag een geweldig cadeau: ze mag een dag meevliegen met haar oom Tom, die piloot is. Op de grote dag vliegen ze naar Parijs. Voor het vliegtuig opstijgt, leert Emma van alles over het vliegveld, de brandstof, het eten aan boord en nog veel meer. Tom vertelt hoe hij de goede startbaan vindt en hoe het vliegtuig opstijgt. Dan gaan ze de lucht in. Hoog in de lucht ziet Emma hoe het vliegtuig wordt bestuurd. Ze mag bij Tom en Andrea, de co-piloot, in de cockpit zitten: zo kan ze precies volgen wat ze doen. Aan het eind van de dag doet Emma de test die achterin het boek staat. Wil jij net als Emma later ook piloot worden? Beantwoord dan alle vragen en ontdek of je er geschikt voor bent. Een van de favorieten van mijn jongens! Vanaf ca. 5 jaar. 

Api wil op reis. Tineke van der Stelt, 2010. Prijs €13,95

Er vliegen ganzen over, op weg naar het warme zuiden. Dat wil Api ook! Hij gaat eerst een nachtje bij Das logeren, om te weten hoe het is als je van huis bent. Maar hij kan niet slapen. Hij heeft een raar gevoel in zijn buik. De volgende ochtend maakt Das allemaal lekkere hapjes voor onderweg, en Api vertrekt. vanaf ca. 3 jaar. 


Poes gaat op reis. Anki Posthumus, 2010. Prijs €13,95

Poes gaat op reis, want ze wil de wereld zien. Met Pop vliegt ze over het blauwe vloerkleed naar de Afrikaanse woestijn. Alle kamers van het huis veranderen een voor een in bijzondere buitenlanden. Vanaf ca. 3 jaar. 


De reis om de wereld in 80 dagen. Geronimo Stilton, 2010. Prijs €12,50

De reis om de wereld in 80 dagen (oorspronkelijk geschreven door Jules Verne) is een geweldig avontuur dat begint in Londen. Daar wedt Phileas Fogg, een gentlemuis, met zijn beste vrienden dat hij in 80 dagen om de wereld kan reizen. Het verhaal speelt in 1872, dus er bestonden nog geen vliegtuigen en supersnelle treinen! Vandaar dat niemand gelooft dat het hem zal lukken. Phileas gaat op weg met zijn bediende Passepartout. Hij reist naar Egypte, naar India, naar Hong Kong, naar San Francisco en ga zo maar door. Dat doet hij per zeilschip, stoomtrein, olifant en stoomboot. vanaf ca. 8 jaar.

In een land hier ver vandaan. De wereld in vijftig voorleesverhalen. Alex de Wolf en Arend van Dam. Prijs € 15,99

In een land hier ver vandaan... ­liggen koningen begraven in piramides, staat een paleis van wit marmer en vind je een eiland vol vreemde beelden. Er staan leuke verhalen in over oude en nieuwe wereldwonderen, zoals de piramide van Cheops en Machu Picchu, maar ook over ­volkeren van toen en nu, zoals de Grieken en de Romeinen, de Maori’s en de Aboriginals. Voor de nieuwsgierige lezer is achter in het boek een wereldkaart opgenomen, waarop alle plekken staan die in de verhalen zijn beschreven. Wie weet staat jullie bestemming er ook bij!


En natuurlijk de Muddy Shoes kinderreisgidsen. Een echte reisgids voor de kinderen zelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten