maandag 10 januari 2011

Leuk speelgoed voor onderweg

Een veelgestelde vraag is: wat neem je voor speelgoed mee op reis? Steevast is mijn antwoord, zo min mogelijk! Het is ongelooflijk hoe goed kinderen zich tijdens een reis kunnen vermaken met een zelfgemaakt ‘dorp’ van rivierkeien, lege waterflesjes of een lokale rotanbal. Toch kan het heel handig zijn om wel een aantal dingen bij je te hebben. Lekker tekenen in een café is voor zowel de ouders als het kind een rustpunt. Bovendien geeft bekend speelgoed van thuis kinderen houvast en steun.

                   
Speelgoedwinkel in Hanoi_reizen met kinderen Vietnam

Hierbij een aantal ideeën voor in de bagage:

 

1. De lievelingsknuffel van je kind mag natuurlijk niet ontbreken in de bagage! Zorg dat je een reserve knuffel bij je hebt. Het kan handig zijn om de knuffel vast te maken aan de buggy, rugzak of kleding om verlies te voorkomen. Nadat ik in Tunesie de lievelingsknuffel van een van mijn kinderen ben verloren, heb ik een Clip-a-Gogo gekocht. Handig als knuffelhouder, maar ook om onderweg van bijvoorbeeld een servetje of zakzoek een schone slab te maken.

 
2. Tekenspullen. Potloden en papier kun je overal ter wereld kopen. Kijk of je kleurplaten kan downloaden in het thema van jullie reis. Het is leuk om een stapeltje in je bagage te stoppen. In sommige landen kun je ook kleurboeken kopen over het land. In Thailand zijn de kleurboeken van Nancy Chandler populair. Voor iets oudere kinderen is de tekenboekrugzak erg leuk. Zo kunnen ze de reis in tekeningen vast leggen.


3. Met het boek Origami express. Een reis om de wereld in 40 vouwprojecten, kun je onderweg je eigen speelgoed vouwen. Vorm plaatselijke kranten, visitekaartjes of stadsplattegrondjes om tot springkikkertjes, een reisportemonnee of vingerpoppetjes. Leuk voor alle leeftijden. Mijn jongste dochter kan geen genoeg krijgen van mijn springende (visitekaart) kikkertje. Haar oudere broers kunnen zelf aan de slag. Heel leuk voor het hele gezin – voor thuis en onderweg.



4. Het grote boerderij boek van Muis kun je uitklappen tot een boerderij, compleet met alle dieren, plantjes voor de moestuin en gereedschappen op een apart uitdrukvel. Het voordeel is dat het boek makkelijk in je bagage past. Uitgeklapt kunnen ze er uren mee spelen. Vanaf ca. 2 jaar.

 5. De Mini Gouden Boekjes zijn makkelijk om mee te nemen. Ze zijn slechts 6,5 bij 7,5 centimeter groot. Leuk om voor te lezen. Ze passen altijd en overal makkelijk in je broekzak.


 6. Een vast item in onze bagage is een opblaasbare wereldbol. Leuk voor op het strand, of gewoon als bal. Onderweg kun je af en toe eens kijken waar je nu eigenlijk bent. Leuk en educatief.



7. De boemerang van Terra Kids is licht in gewicht en aardig speelgoed voor onderweg. Leuk voor op het strand, in de woestijn of in een park.


8. Nog een item wat we altijd bij ons hebben is een emmertjesset van Spielstabil. Vijf bakjes, van groot naar klein – twee ervan met gaatjes in de bodem. Ze passen in elkaar en nemen daardoor niet al te veel ruimte in. Altijd leuk voor op het strand, in bad of in het zwembad. Wij hebben de bakjes al voor de meest uiteenlopende dingen gebruikt. Zelfs om noodles in te bereiden ..!

9. Ga je op safari dan mag een verrekijker natuurlijk niet ontbreken! Maar ook in andere landen kan het leuk zijn om door een verrekijker te speuren naar van alles en nog wat. Mijn jongste zoon voelt zich een echte Diego held  met zijn eigen verrekijker en Kiddizoom camera.

10. Onze oudste zoon is dol op Lego. In zijn bagage ontbreekt een zakje van zijn favoriete Lego dan ook niet. Nadeel, stukjes raken onderweg makkelijk kwijt. Voordeel, hij zet zijn fantasie en reiservaringen direct om in creatieve bouwwerken.
                             
Tuktuk van lego_speelgoed voor onderweg
                                   

11. Laad de favoriete luisterboeken van je kind op je laptop of je Iphone/mp3. Kijk of er luisterboeken zijn die aansluiten bij jullie reisbestemming.

12. Nintendo DS, ook wel “de nanny voor onderweg” genoemd. Kan erg handig zijn tijdens lange trein of busreizen. Er zijn ook educatieve spelletjes verkrijgbaar (– zodat jij je als ouder je iets minder schuldig hoeft te voelen …!).

1 opmerking:

  1. Waar kan ik het grote boerderijboek van Muis vinden?
    Heb je daar misschien een uitgeverij van of zo?
    Bedankt alvast

    BeantwoordenVerwijderen